Neapolské kuracie prsia - A gnocchi (noky).



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích pŕs, trocha oleja, 4 PL kečupu(ja používam jemne pálivý), šťava z 1 citróna, 1/2 lyžičky čierneho korenia, soľ, vegeta. Bešamelová omáčka: 90g masla(cca 3 kopcové polievkové lyžice), 6 PL hladkej múky, 0,6 l mlieka. Na posypanie - strúhaný syr alebo parmezán, prípadne Nivu. Vhodná príloha Gnocchi, cestoviny, špagety..čo máte doma, alebo čo vám chutí!

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, kedže som ho práve dnes varila, tak som sa rozhodla pekne s vami podeliť o tento SUPER receptík! Je to veľká dobrota, chutí to aj detičkám mám to vyskúšané!
Gnocchi suroviny:450g uvarených roltlačených zemiakov, 75 g hlad.múky s troškou kypr.prášku, 1 vajce, 2 žĺtka, trocha soli. Postup: Z kúskou cesta prstami vyformujeme guľky vo veľkosti orecha a spološtíme ich vidličkou. Vo vriacej vode varíme kým nevyplávajú na povrch. Vytiahneme a hotovo! Gnocchi sa dajú kúpiť aj hotové chladené, alebo mrazené...
A tu to máme.

Potrebné suroviny..
Mäsko umyjeme, pokrájame na malé kúsky( rezančeky)..
Prudko opečieme na oleji..
Keď sa mäsko zatiahne polejeme šťavkou z jednoho citróna..
Posolíme, povegetíme(nie mi, ale mäsko), pokoreníme..podlejeme asi 1 dcl vody a dusíme do mäkka..
Kým sa mäsko dusí, pripravíme si Bešamelovú omáčku..(maslo roztopíme, postupne pridávame mlieko a múku, treba poriadne miešať, aby nevznikli hrčky)..
Do hotovej omáčky primiešame kečup, necháme prejsť varom..
Vyzerá to nejak takto..
Do uduseného mäska pridáme bešamelovú omáčku a necháme prejsť varom..(môžte ochutnať a v prípade potreby dochutiť)
Premiešame a hotovo!
A tu to máme..Naložíme a ideme papkať! Prajem dobrú chuť!!!