Štrúdľa trošku inak....VÝBORNÁ obmena :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 600g múky, 1hera (palmarin, maslo), 2dcl mlieka, 1 žĺtok_________________PLNKA: 10jabĺčok, škoricový cukor, roztopená 1/4 masla, kryštálový cukor, strúhanka (prézle)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup prípravy nie je ťažký, je to klasická štrúdľa, ale nakoľko sa mi nechcelo štrúdle točiť, len som ich vyvaľkala na plech. Je to celkom zaujímavé a menej prácne... vyskúšajte, ak máte chuť :-) My sme si spravili s jabĺčkami. Ale môžete vyskúšať plnky od výmyslu sveta!

nachystáme si ingrediencie
múku preosejeme
pridáme jedno žĺtko
heru som si nevybrala skôr, tak som ju ohriala v mikrovlnke
pridáme mliečko
začneme miesiť, dosť sa to lepí (zo začiatku len, nebojte)
treba vydržať, rýchlo to bude mať tú správnu hustotu
asi po 3 minutách to vyzerá takto - trošku lepkavé, ale pekne drží tvar a odložíme na chvíľku do chladničky
a teraz to nekonečné množstvo jabĺčok.... poďme poďme
a nemá to konca a nemá
vymastím si plech
vyberieme si cesto z chladničky a rozdelíme ho na 3 časti (nabudúce vyskúšam na 4 časti, aby bolo tenšie)
vyvaľkáme prvý plát
prenesieme na plech, potrieme roztopeným maslom
posypeme jabĺčkami, škoricovým cukrom a prézlami (môžete ešte pokvapkať roztopeným maslom)
takisto spravíme aj druhé poschodie....hlavne dajte pozor, aby ste mali dobrú vrstvu jabĺčok, aby to nebolo suché.... a posledný plát cesta popicháme vidličkou
potrieme maslom
a dáme na 30minút do rúry - teplota je 180C
cesto bude pekné ružovkové
a nech sa páči - rovno do bruška
a niečo necháme aj hosťom (u nás ostali len 3 kúsky - aspoň bolo čo fotiť)