Bravčové karé s jablkovým čatni



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové karé, 2 väčšie cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá /alebo drvená/ rasca, olej, cca 3 dl vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Rezne naklepeme, po stranách narežeme, osolíme, okoreníme. Na panvici necháme zatiahnuť v rozohriatom tuku z každej strany a preložíme do hrnca, v ktorom mäso budeme dusiť.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, jednu na kolieska, cesnak na tenké plátky, dáme do výpeku
a opražíme mierne dozlatista, aby získala trošku sladšiu chuť,
pridáme na osmažené rezne. Posypeme troškou mletej /drvenej/ rasce, podlejeme vodou a udusíme do mäkka (v tlakovom hrnci stačí 12-15 min.) Šťavu nie je potrebné zahusťovať, bude hustejšia vďaka udusenej cibuli.
Podávame s ryžou /kto má rád, môže si do nej pridať kari korenie/, hranolkami, kompótom a jablkovým čatni.