Ovocná ryža



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ryža vo varných sáčkoch /2-3/, 2 banány, hrozienka, marhuľový alebo broskyňový kompót, rastlinné maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu uvaríme, vysypeme do väčsej sklenenej nádoby, do horúceho pridáme 1-2 lyžičky masla, banány nakrájané na 1/4 kolieska a ovocie z kompótu pokrájané na malé kúsky. Kto má rád, môže si pridať aj hrozienka. Všetko zamiešame a ihneď podávame. Najlepšie je to čerstvé, po odstátí sa ryža polepí na hrudky.
Je to rýchle, výživné, zdravé jedlo pre celú rodinu na ľahký obed alebo večeru, vhodné aj pre bezlepkovú diétu a ak použijete vhodné maslo bez prídavku srvátky, aj pre bezmliečnu. Na malé oslavy sa do ryže vmieša uvarený puding z 1/2 litra mlieka a ovocie, naporcujete do malých misiek a prizdobíte šľahačkou.
Našim deťom chutí aj zeleninová verzia, namiesto ovocia sa dá uvarená mrazená zelenina /dá sa uvariť aj v mikrovlnke v sklenenej nádobe s troškou vody za 5-8 minút podľa druhu zeleniny/.
Dobrú chuť.