Kurča pod perinou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 menšie kuriatko, 3-4 rožky(včerajšie), 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 1 menšiu cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, petržlen. vňať, olej, korenie, soľ, mletá červená paprika, vegeta. Do masy môžete pridať aj pokrájanú šunku alebo kuracie pečienky...Ak chcete mať perinky viac urobte z raz takej dávky..
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je jednoduchý. Tak ideme na to...Určite bude chutiť aj vašim drobcom..a nie len im!
|
Potrebné suroviny |
|
Kuriatko zbavíme kože a umyjeme.. |
|
Pekáč polejeme trochou oleja..Poukladáme kuriatko, ktoré osolíme, popaprikujeme.. |
|
Okoreníme..môžete pridať korenie, ktoré zvyknete používať pri pečenom kuriatku..to je na vás! |
|
Rožky pokrájať na drobno...vložiť do misky |
|
Poliať mliekom a premiešať, musia byť dobre nasiaknuté mliečkom.. |
|
Do druhej misky si dáme asi 4-5 PL hladkej múky.. |
|
Dve celé vajcia.. |
|
Poriadne to premiešame.. |
|
Do masy nastrúhame cibuľku a cesnak ( pripravte si teda aj kapesníky a radšej sa vopred odlíčte..) |
|
Pridáme nasiaknuté rožky.. |
|
Petržlenovú vňatku.. |
|
Lyžičku vegety, mletej papriky, podľa chuti čierneho korenia..trošku soli.. |
|
Dobre premiešame.. |
|
A navrstvíme na kuriatko.. |
|
Prikryté dáme do vyhriatej rúry piecť. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Pečieme asi 45 minút zakryté, potom dáme alobal dolu a dopekáme asi 15 minút, kým sa začne povrch troška pripekať..A hotovo! |
|
A takto to vyzerá..Vhodná príloha je ryža alebo zemiaky..čo máte radi. Dobrú chuť! |