Kurča pod perinou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menšie kuriatko, 3-4 rožky(včerajšie), 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 1 menšiu cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, petržlen. vňať, olej, korenie, soľ, mletá červená paprika, vegeta. Do masy môžete pridať aj pokrájanú šunku alebo kuracie pečienky...Ak chcete mať perinky viac urobte z raz takej dávky..

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je jednoduchý. Tak ideme na to...Určite bude chutiť aj vašim drobcom..a nie len im!

Potrebné suroviny
Kuriatko zbavíme kože a umyjeme..
Pekáč polejeme trochou oleja..Poukladáme kuriatko, ktoré osolíme, popaprikujeme..
Okoreníme..môžete pridať korenie, ktoré zvyknete používať pri pečenom kuriatku..to je na vás!
Rožky pokrájať na drobno...vložiť do misky
Poliať mliekom a premiešať, musia byť dobre nasiaknuté mliečkom..
Do druhej misky si dáme asi 4-5 PL hladkej múky..
Dve celé vajcia..
Poriadne to premiešame..
Do masy nastrúhame cibuľku a cesnak ( pripravte si teda aj kapesníky a radšej sa vopred odlíčte..)
Pridáme nasiaknuté rožky..
Petržlenovú vňatku..
Lyžičku vegety, mletej papriky, podľa chuti čierneho korenia..trošku soli..
Dobre premiešame..
A navrstvíme na kuriatko..
Prikryté dáme do vyhriatej rúry piecť. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Pečieme asi 45 minút zakryté, potom dáme alobal dolu a dopekáme asi 15 minút, kým sa začne povrch troška pripekať..A hotovo!
A takto to vyzerá..Vhodná príloha je ryža alebo zemiaky..čo máte radi. Dobrú chuť!