Pudingový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PRE CELÚ RODINU; ČAS PRÍPRAVY: 55 MINÚT CESTO: 5 celých vajec 250 g práškového cukru 100 ml oleja 100 ml vlažnej vody 250 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 2 lyžičky kakaa 2 lyžičky oleja PLNKA: 750 ml mlieka 3 Zlaté klasy 4 lyžice cukru POLEVA: 2 kyslé smotany 4 lyžice cukru ovocie na ozdobenie (podľa chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1.
Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista (najlepšie vyšľahať mixérom asi 10 minút), pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.
25 minút
2.
2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta pridáme kakao rozmiešané v dvoch lyžiciach oleja. Dobre premiešame a cikcakovito vylejeme na biele cesto. Zo Zlatých klasov a z mlieka uvaríme puding a vlažný ho pomocou lyžice porciujeme na cesto. Koláč upečieme.
20 minút
3.
Na teplý koláč rozotrieme vymiešané smotany s cukrom. Vychladnutý koláč posypeme instantným kakaom alebo škoricou, prípadne ozdobíme malinami.
10 minút