Pudingový koláč
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
PRE CELÚ RODINU; ČAS PRÍPRAVY: 55 MINÚT
CESTO:
5 celých vajec
250 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vlažnej vody
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 lyžičky kakaa
2 lyžičky oleja
PLNKA:
750 ml mlieka
3 Zlaté klasy
4 lyžice cukru
POLEVA:
2 kyslé smotany
4 lyžice cukru
ovocie na ozdobenie (podľa chuti)
POSTUP PŘÍPRAVY
POSTUP:
1.
Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista (najlepšie vyšľahať mixérom asi 10 minút), pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.
25 minút
2.
2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta pridáme kakao rozmiešané v dvoch lyžiciach oleja. Dobre premiešame a cikcakovito vylejeme na biele cesto. Zo Zlatých klasov a z mlieka uvaríme puding a vlažný ho pomocou lyžice porciujeme na cesto. Koláč upečieme.
20 minút
3.
Na teplý koláč rozotrieme vymiešané smotany s cukrom. Vychladnutý koláč posypeme instantným kakaom alebo škoricou, prípadne ozdobíme malinami.
10 minút