Nebo v ústach
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
PRE CELÚ RODINU, ČAS PRÍPRAVY: 50 MINÚT
CESTO:
8 vajec
1 rastlinný tuk
300 g práškového cukru
120 g kokosu
2 lyžice kakaa
100 g hrubej múky
2 hrsti nasekaných orechov
PLNKA:
100 g kryštálového cukru
400 ml mlieka
2 žĺtky
1 Zlatý klas
1 maslo
POLEVA:
2 biele čokolády
6 lyžíc oleja
250 g marhuľového džemu
POSTUP PŘÍPRAVY
POSTUP:
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a rastlinným tukom. Pridáme 1/2 snehu z bielkov, kokos, orechy, kakao, múku a nakoniec zvyšný sneh z bielkov. Cesto dobre vymiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
2. PLNKA:
Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme 200 ml mlieka. Krátko povaríme, kým sa karamel nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do karamelu a povaríme 3 minúty. Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
3.
Koláč potrieme džemom, natrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 18 – 25 minút