Nebo v ústach

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PRE CELÚ RODINU, ČAS PRÍPRAVY: 50 MINÚT CESTO: 8 vajec 1 rastlinný tuk 300 g práškového cukru 120 g kokosu 2 lyžice kakaa 100 g hrubej múky 2 hrsti nasekaných orechov PLNKA: 100 g kryštálového cukru 400 ml mlieka 2 žĺtky 1 Zlatý klas 1 maslo POLEVA: 2 biele čokolády 6 lyžíc oleja 250 g marhuľového džemu

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a rastlinným tukom. Pridáme 1/2 snehu z bielkov, kokos, orechy, kakao, múku a nakoniec zvyšný sneh z bielkov. Cesto dobre vymiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
2. PLNKA:
Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme 200 ml mlieka. Krátko povaríme, kým sa karamel nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do karamelu a povaríme 3 minúty. Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
3.
Koláč potrieme džemom, natrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády.

elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 18 – 25 minút