Zeleninovo-hubové rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g guľatozrnnej ryže, 4 polievkové lyžice oleja, 250 g predvarených húb, ½ väčšej cibule, 1/2-3/4 sáčka mrazenej zeleniny (z cca 350 g balenia) , 2 rovné polievkové lyžice vegety, trošku mletej rasce, štipka mletého čierneho korenia, ½ mokka lyžičky kari korenia, 6 dl vody na zaliatie ryže

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Na oleji speníme cibuľu dosklovita, pridáme predvarené /alebo zmrazené/ huby, podlejeme troškou vody, podusíme, pridáme vegetu, rascu, korenie a dodusíme, dokiaľ sa neodparí voda.
Ryžu preberieme (na rizoto používam guľatozrnnú, viac nám chutí a je šťavnatejšie), opláchneme, aby stekala číra voda, dáme do misy, pridáme zeleninu,
ja som použila teraz zmes hrášku, mrkvy, kukurice
udusenú hubovú zmes
premiešame, zalejeme vodou. Môžete pridať zopár koliesok póru alebo mladej cibuľky. Dáme do mikrovlnky na cca 9-10 min. (záleží od výkonu mikrovlnky) odokrytú na plný výkon, funkcia ohrev. Potom misu zakryjeme a znova necháme na ten istý čas ohrievať. Vypneme a necháme dôjsť. Môžete si rizoto pripraviť aj v rúre - nádobu zakryjeme pokrievkou hneď na začiatku a udusíme na cca 190-200° C približne 20 min.
Môžete dochutiť strúhaným syrom.