Čokoládová torta s vaječným likérom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 1 bielok, štipka soli, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75 g polohrubej múky, 30 g solamylu, 4 PL kakaa, štipka prášku do pečiva. Plnka: 300 ml mlieka, 30 g hrubej múky, 1 žĺtok, 120 g práškového cukru, 180 g masla, 200 ml vaječného likéru. Zdobenie:30 g opražených sekaných mandlí, 30 g čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

4 žĺtky ušľaháme s vanilkovým cukrom, polovicou práškového cukru a kakaom. Prilejeme 4 PL horúcej vody a prešľaháme. Pridáme múku, solamyl, prášok do pečiva a sneh ušľahaný natuho so zvyšným cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút.

Mlieko zohrejeme, rozmiešame so žĺtkom, hrubou múkou a uvaríme kašičku. Maslo s cukrom vymiešame do peny postupne primiešame do vychladnutej kašičky a prilejeme 100 ml vaječného likéru.

Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodný plát natrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme krémom, ozdobíme mandľami. Zvyškom krému ozdobíme okraj torty. Stred torty pofrckáme zvyškom vaječného likéru a okraje posypeme čokoládovými hoblinkami.

Na fotke je to ešte dozdobené šľahačkou ;oP.

Táto torta je robená z polovičnej dávky a pečená v malej tortovej forme. Upiekla som ju manželovi k meninám ;o).