KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA PRE LABUŽNÍKOV, TROCHU INAK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4l zaváranej kyselej kapusty, 3/4 kg ryže, asi 6 väčších klobás, sladká smotana , cibuľa, masť, soľ, vegeta, cukor , ocot.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca dáme trochu oleja , kto má rád cibuľu si môže pridať cibuľku pokrájanú na kocka a podusíme. pridáme asi 3 pol.lyžice kryštálového cukru a roztopíme na karamel. Na to dáme scedenú kapustu , podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou. Dusíme asi 1/2 hod., v prípade potreby pridáme ešte trochu vody a dochutíme cukrom , poprípade octom.
Ryžu si uvaríme bežným spôsobom. Podusíme cibuľku potom pridáme umytú a prebranú ryžu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou do výšky asi 1,5cm nad ryžou. osolíme a ovegetíme a počas dusenia niekoľko krát premiešame.
Medzi tým si klobásky nakrájame na kolieska. Nachystáme si veľký plech, ktorý len jemne vymastíme, ale aj nemusíme :o)). Polovicu uvarenej ryže dáme na plech, na ňu si naukladáme plovicu nakrájaných klobások a potom polovicu podusenej kapusty (bez vody, tá by mala byť vyparená :-)). Potom postup zopakujeme ( ryža , klobása, kapusta). Nakoniec celé polejeme šľahačkou a dáme zapiecť.
Prajem Vám dobrú chuť! Je to vynikajúce :o)))