Husacia pečeň po dolniacky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g husacej ( kačacej iná nie je vhodná ) pečene, husacia masť, 1 cibuľka, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Umytú pečeň vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom.

husacie chrbty vypečieme aby sme získali krásnu voňavú masť pridáme cibuľku (nemusíme len môžeme pridať rovno husaciu masť)
masť z hrnci zohrejeme na vysokú teplotu (čas je 16:29 pre info ako rýchlo sa to urobí len je dôležitá tá vysoká teplota masti ináč by bola pečeň tvrdá) vložíme umyté osušené pečene v celku ( ja som použila kačaciu pečeň)
poobraciame zo všetkých strán čas 16:31
hotová čas: 16:33 skúška vyberieme 1 pečeň a pichneme do nej keď nevyteká krv je hotová
Hotovo. Je veľmi jemná. Podáva sa zaliate masťou a jeme s lokšami, alebo chlebom. Ak to nezjeme hneď sa dá skladovať zaliata v masti. Je to výborné aj studené. Inú pečeň ako husaciu a kačaciu neodporúčam.