Tvarohová klasika
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 400 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, prášok do pečiva, štipka soli, 120 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 g Hera, 2 žĺtka, 2 PL rumu.
Plnka: 500 g tvarohu, 100 g cukru, 1-2 žĺtky, hrozienka asi 1 hrsť, nastrúhaná citrónová kôra
ak je suché trošičku mlieka
Piškóta: 4 vajcia, 4 PL cukru, 4,5 PL polohrubej múky, vanilínový cukor, prášok do pečiva a horúcej vody aby cesto bolo riedke
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na cesto zamiesime a necháme 30 min stáť v chlade. Medzitým si pripravíme plnku, tak že všetky suroviny zmiešame.
Cesto vyvaľkáme a dáme na dno na to dáme tvarohovú plnku a zalejeme všetko piškótou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. A dáme upiecť do vyhriatej rúry .
|
zo surovín na cesto pripravíme cesto |
|
dáme do chladu na 30 min. postáť |
|
pripravíme tvarohovú plnku |
|
na vymastený plech vyvaľkáme plát aj na boky |
|
rozotrieme plnku |
|
pripravíme piškótu |
|
a piškótou zalejeme cesto natreté plnkou |
|
po upečení posypeme práškovým cukrom |