Francúzsky šalát
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky uvarené v šupke * 2 ks sterilizovaného hrášku * 1 mrazený hrášok * tofu * sójová omáčka sladká * 1-2 biely jogurt * 1 kyslá smotana * obyčajná horčica * dijónska horčica * 2-3 sterilizované uhorky * lyžica odtučnenej majonézy * soľ * MČK
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalší šalát na slávnostný stôl - robievam ho na Vianoce, preto tá symbolika :-))))
|
1. Zatiaľ čo dáte variť zemiaky v šupke, si na hrubom strúhadle nastrúhajte tofu. |
|
2. Poriadne ho oblejte sójovou sladkou omáčkou a nechajte stáť. |
|
3. Uvarené vychladnuté zemiaky pretlačte cez sitko, |
|
4. .... pridajte nakrájané uhorky..... |
|
5. ... uvarený vychladnutý hrášok.... |
|
6.... dve konzervy sterilizovaného hrášku.... |
|
7. ... pridajte nastrúhané tofu... |
|
8. .... a šalát ochutíme: pridáme kyslú smotanu, |
|
9. .... biele jogurty - dávam dva, podľa toho, koľko je šalátu... Ak chcete, pridajte lyžicu majonézy alebo tatárskej omáčky. |
|
10. ... potom pridáme obyčajnú plnotučnú horčicu (podľa chuti)... |
|
11.... a dijónsku horčicu - tiež podľa chuti. |
|
12. Na záver osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.... a fertig, Mariška. |