Francúzsky šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky uvarené v šupke * 2 ks sterilizovaného hrášku * 1 mrazený hrášok * tofu * sójová omáčka sladká * 1-2 biely jogurt * 1 kyslá smotana * obyčajná horčica * dijónska horčica * 2-3 sterilizované uhorky * lyžica odtučnenej majonézy * soľ * MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalší šalát na slávnostný stôl - robievam ho na Vianoce, preto tá symbolika :-))))

1. Zatiaľ čo dáte variť zemiaky v šupke, si na hrubom strúhadle nastrúhajte tofu.
2. Poriadne ho oblejte sójovou sladkou omáčkou a nechajte stáť.
3. Uvarené vychladnuté zemiaky pretlačte cez sitko,
4. .... pridajte nakrájané uhorky.....
5. ... uvarený vychladnutý hrášok....
6.... dve konzervy sterilizovaného hrášku....
7. ... pridajte nastrúhané tofu...
8. .... a šalát ochutíme: pridáme kyslú smotanu,
9. .... biele jogurty - dávam dva, podľa toho, koľko je šalátu... Ak chcete, pridajte lyžicu majonézy alebo tatárskej omáčky.
10. ... potom pridáme obyčajnú plnotučnú horčicu (podľa chuti)...
11.... a dijónsku horčicu - tiež podľa chuti.
12. Na záver osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.... a fertig, Mariška.