Strapatý jablčník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 väčšie vajcia (menších 5), rovnaké množstvo zmesi prášk. a kryšt. cukru, to isté množstvo hl. múky, 1 vanilínový cukor, 1 pr. do pečiva, 6 p. lyžíc horúcej vody, 1000g jabĺk KRÉM: 300g pr. cukru, 50g kakaa, 1/2dl mlieka, 250g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme van. cukor, postupne múku s kypriacim práškom a horúcu vodu. Vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a pomúčený plech. Olúpané a na hrubo nastrúhané jablká naukladáme po celom ceste. Pečieme vo vyhriatej rúre (180 stupňov) asi 40 minút.
Krém: v mlieku vymiešame cukor aj kakao, za stáleho miešania privedieme do varu, odstavíme a postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Teplým krémom polejeme upečený koláč a necháme vychladnúť.