Krémová vianočná rybacia polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kapra * koreňová zelenina: mrkva, petržlen, zeler * cibuľa * olej * smotana * 1 PL hladkej múky * soľ * bobkový list * celé čierne korenie * opražená hrianka vo vianočnom motíve *

POSTUP PŘÍPRAVY

Sviatočná rybacia polievka hodná všetkých peňazí tohto sveta :-)) - o robote ani nehovorím!!!!

1. Na vynikajúcu vianočnú rybaciu polievku Vám bude stačiť polovica kapra.
2. Tú istú polovicu kapra uvarte s bobkovým listom, soľou a celým čiernym korením do mäkka - približne 40 minút.
3. Po necelej hodine varenia vyberte kapra a vývar zlejte. Budeme ho ešte potrebovať!!! :-)
4. V hrnci speňte na oleji alebo masle cibuľu nakrájanú nadrobno a mrkvu - mrkva pustí farbu a šťavu.
5. Prilejte vývar, do hrnca vhoďte nakrájanú koreňovú zeleninu a varte do mäkka. Samozrejme osoľte.
6. Dokiaľ sa varí zelenina, kapra oberte. Ja viem, je to otrasná zdĺhavá robota, ale výsledok stojí za to. Mäso z kapra som naozaj oberala asi polhodinu a k záveru ma už chytali panické stavy úzkosti.
7. V smotane na šľahanie si rozmiešajte kopcovitú lyžicu hladkej múky.
8..... a cez sito prelejte do polievky.... Nechajte zovrieť.
9. Nakoniec pridajte obraté mäso z kapra a graciózna polievka je na svete.
10. Do polievky dávam na oleji osmahnuté vykrojené "hviezdy s chvostíkom" - ako tomu hovorí Laura.
11. Na teflonovej panvici s trochou olivového oleja osmažím hrianky a pri podávaní s nimi šup do polievky.