Losos marinovaný vo víne (príloha ku krabiemu šalátu)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podkovičky lososa * soľ * kvalitné biele víno * mleté biele korenie * mleté zelené korenie * olivový olej na osmahnutie alebo maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Prečo do seba na Vianoce natlačiť všetko nezdravé iba preto, že je to tradičné?! :-)) Tento losos je tak výborný, že zabudnete aj na vysmážaného kapra - u nás sa stal súčasťou štedrej večere.

1. Podkovičky lososa umyte a dajte do misy.
2. Osoľte morskou soľou z oboch strán.
3. Lososa posypte bielym mletým korením a zeleným mletým korením. Takisto z oboch strán :-))
4. Zalejte kvalitným bielym vínom, aby si losos opäť zaspomínal, ako plával :-)))
5. Takto nechajte podkovičky odpočívať niekoľko hodín.
6. Po niekoľkých hodinách, keď nám už sliny tečú z kútikov úst, ho rýchlo osmahneme. V podstate je to už vtedy, keď rodina sedí za VIanočným stolom a ocko v kravate šéfuje zasadaciemu poriadku.
7. Správne osmahnúť lososa musíte vedieť. Ak sú podkovičky tenučké, ako tieto, stačí pol minúty z každej strany na prudkom ohni - ak robíte steaky, ktoré sú hrubšie - 2-3 minúty, viac ani chlp. Inak losos vyschne a už nemá tie grády, ktoré očakávate. Losos vynikajúco chutí s krabím šalátom - viď predchádzajúci recept. Tak papa :-))