Moja úplne prvá prvotinka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mramorový korpus,
parížsky čokoládový krém,
falošný marcipán
a super kamoška luliky ID 9334
POSTUP PŘÍPRAVY
vo štvrtok sme si upiekli korpus, uvarili krémik a vypracovali marcipán. v piatok sme vyšlahali krém, naplnili ním korpus a potiahli marcipánom a ozdobili a v sobotu sme oslavovali a všetko zjedli :-))))
KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.
PARÍŽSKY KRÉM:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
- všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme
|
tak tuto sa lialo cesto na mramorový korpus |
|
keď sa nám už korpus piekol, vypracovali sme si falošný marcipán |
|
základný |
|
a prifarbený |
|
to už je upečený a prekrojený korpus... |
|
natretý perfertným lekvárom zo žltých sliviek... |
|
a na to krém... |
|
a to už je natretá torta aj po bokoch, nachystaná na potiahnutie. teraz ju pekne odložíme do chladničky... |
|
tu už máme vyvalkaný marcipán... |
|
takto sme ho pekne položili na tortičku a poodkrajovali kraje... |
|
čo nám zostalo, to sme pekne zastrčili pod tortu... |
|
asi takto... |
|
potom sa už začalo pracovať na ozdobkách... |
|
ozdobky... |
|
a ešte ozdobky... |
|
a hotové ozdobky... |
|
a začali sme ukladať na tortičku... |
|
a nakoniec uviazali mašličku... |
|
a potom takto pekne spapkali... |