Brutálne jednoduché a pritom výborné kura



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kura, alebo kuracie labky, kyslá kapusta cca 1 kg, pár zemiakov, troška oleja, korenie na kurča, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kura si rozporcujeme na menšie časti, umyjeme, osolíme. Na dno pekáča rozvrstvíme kapustu ( šťavičku z nej zlejeme do pohára a dáme vypiť nejakému nachcípanému členovi rodiny...). Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrťky, dáme na kapustu a mierne posolíme. Osolené kúsky kuraťa rozložíme na zemiaky. V oleji si rozpustíme korenie na kura a štetôčkou kuriatko pekne ponatierame, aby nám chytilo peknú kôrku. Pekáč hermeticky zakryjeme alobalom a šupneme ho do rúry. Pečieme cca 15 minút na 250 stupňoch, potom zvoľníme na 150-160 na hodinu. Medzitým sa nám začne šíriť bytom krásna kapustová vôňa. po hodinke kura odokryjeme a necháme ho ešte 15-20 minút na tej 150-tke, aby chytilo peknú farbu a mňamkovú kôrku.
Je to žranica, že si všetci oblížu prsty 8).

Ešte jeden pohľad
Na tanieri sa to dlho neohreje