Polievka zo strúhanej zeleniny s praženicovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na plnku: praženica z dvoch vajec * 2 vajíčka (surové) * cibuľa + maslo * rožok * strúhanka * krupica * soľ ____ Na polievku: mrkva * zeler * kaleráb * petržlen * bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkoch

nastrúhanú zeleninu s bujónom uvaríme do mäkka
z dvoch vajíčok si urobíme praženicu a necháme vychladnúť
pridáme orestovanú cibuľku
vajíčka, rožky namočené vo vode a vyžmýkané
premiešame a pridáme strúhanku a krupicu (pridala som ešte viacej strúhanky a krupice ako je na obrázku)
konzistenciou má byť skôr také tuhšie aby sa nerozváralo, malou lyžičkou zavárame plnku do osolenej vriacej vody a varíme 5-7 minút, ak si nie ste isté konzistenciou tak skúste hodiť len jednu a ak sa rozvarí pridajte ešte krupicu
a už len degustujeme