Kuracia pečeň s jablkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracích pečienok
1 kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu)
4 ks jabĺk
1 dcl bieleho vína
hladká múka
120 g kryštalovéko cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany,aby zmäkli.Pečienky pečieme na miernom ohni nesolíme ich ani nekoreníme!!!, až keď budú opečené.Potom ich odstavíme zo sporáka.Ďalej si pripravíme.
Cukor nechame roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom.Trošku to povaríme,pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká.Zase to necháme prevariť a možeme podávať.
Príloha:pyré zemiaky.
Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk.
DOBRÚ CHUŤ!