boršč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mohla by som ho nazvať aj "pravý ruský "lebo je od mojej svokry ktorá je Ruska 1/2 kg hov.mäsa s kosťou, fazuľa, 1/2 bielej kapusty, 1 veľká cvikla, 4-5 zemiakov, príchute, kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

hov.mäso s kosťou dáme variť spolu s vopred namočenou fazuľou, jednou veľkou cviklou a bobk.listom.Keď je fazuľa skoro mäkká pridáme nakrájanú polovicu bielej kapusty a nadrobno nakrájané zemiaky.Cviklu vyberieme a necháme vychladnúť.Keď je už všetko mäkké, vyberieme mäso, nakrájame ho nadrobno,ochladnutú cviklu nastrúhame na hrubšie rezance a všetko dáme do hrnca.Ochutíme soľou, korením a octom. Vyjde nám plný veľký hrniec s ktorým máme o večeru na pár dní postarané/ čo je dobre, lebo po dvoch dňoch je to najlepšie keď sa chute premiešajú/.Podávame ozdobené lyžicou kyslej smotany