LASANE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 krabica cestoviny LASANE, 500g mleté mäso, 1cibuľu, 1paradajkovy pretlak(alebo drvené rajčiny), olej, soľ, korenie, červená paprika, 2-3 cesnaky , 40dkg tvrdého syra Na Bešamel: maslo, mlieko, hladú múku, soľ, biele korenie, bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravime mäso a bešamel.
Na troske oleja si opražime nakrajanu na kocky cibuľu, pridame mleto mäso, ktore osolime okorenime a pridame červenu papriku. Mäso podusime a pridame pretlak alebo drvene paradajky ako kto ma rad, nakoniec este pridame pretlacene stručiky cesnaku a odstavime. Pripravime si besamel: ja na tuto davku davam liter mlieka varit, pridame asi 100g masla, nechame maslo roztopit v mlieku a zatial si pripravime asi 2-3 lyžice hl. múky rozmiešane v troske mlieka. tuto kašicku pridavame do mlieka a uvarime ako puding ale mal by to byť redšie. Potom to ochutime soľou a troškou bieleho korenia a bazalkou.
Do pekača dame na spodok dna bešamel nie vela, poukladame na neho plátky lasani (davame surove nevarime) a ne mäsovúplnku aj zo šťavou, na mäso pridame troha postruhaneho syra a opakujeme postup. Bešamel , plátky lasani, mäsova plnka, strúhany syr. Vrchna a teda aj posledna čast čo je platky lasani sa konči bešamelom a strúhany syr. Nemusite sa bať že by plátky neboli uvarene je tam dostť šťavy aby sa to uvarilo. Pečie sa to asi 40 minut pri teplote 180 C. (ak mate radi rajčiny môžete na mäsovú plnku nakrajať krúžky rajčin aj tak je to dobré) ....prajem dobrú chuť

treba skusit