Karfiolový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karfiol * mrkva * sterilizovaný hrášok * kuracie mäso (olivový olej, korenie na hydinu, vegeta pikant) * 4 vajíčka * muškátový oriešok * tvrdý syr * soľ * tuk a strúhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

kuracie prsíčka (jedno väčšie stačí) nakrájame na rezančeky, podľa chuti si ich namarinujte, ja som použila vegetu pikant, korenie na hydinu a olivový olej, necháme odležať
karfiol uvaríme a nakrájame na drobno
mrkvu tiež uvaríme a nakrájame (alebo použijeme rovno sterilizovanú mrkvu+hrášok)
tvrdý syr si nastrúhame
kuracie prsíčka opečieme na panvičke, tu som ešte pridala k prsíčkam pivnú marinádu
ku karfiolu pridáme 4 žĺtka
z bielkov si ušľaháme sneh
ku karfiolu so žĺtkami pridáme polovicu syra, opečené kuracie prsíčka, hrášok a mrkvu
premišame, ochutíme soľou, muškátovým orieškom, poprípade okoreníme
vmiešame sneh
zmes rozložíme do tukom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča
posypeme druhou polovicou strúhaného syra
zapekáme 25 minút 180 stupňov