Zaváranie v rúre - jednoduché



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ovocie, rúra, plech, cukor, voda :))))

POSTUP PŘÍPRAVY

Pre tie, ktore nemaju hrniec a potrebuju zavarit....

tento rok som zavarala par marhul bez nalevu, len som dala zo tri polievkove lyzice krystaloveho cukru a zaliala vodou (do kila cukru som zamiešala jeden sáčok pomôcky na konzervovanie, pre istotu, raz sa mi celá veľká dávka pokazila a od vtedy po štipke pridávam všade) kto ma rad sladsie zavaraniny, moze dat viac, flasky som zavrela a supla do rury
na plech sa poukladaju naplnene zavaraniny..musia byt rovnako velke aj rovnako plne, nesmu sa dotykat navzajom ani stien rury, na plech nalejeme asi liter vody a dame do rury na spodnu mriezku, na160-170 stupnov, (netreba predhrievat ) dolne topne teleso, zavara sa pokym sa vo flaskach nezacnu tvorit bublinky, to trva priblizne 35-45 minut, potom teplotu znizime na 100 stupnov a este nechame 10-15 minut
hotove a take jednoduche, takto sa daju zavarit vsetky druhy ovocia a zeleniny, len zelenina sa nechava v rure dôjst az do vychladnutia a maliny, jahody a zrely egres sa vybera hned ako sa zacnu tvorit bublinky. Vacsinou je v navode na ruru ako v nej zavarat. Zelam, nech sa dari!