Torta pre švagrinku k narodeninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Poťahovacia hmota K2, na ružičky falošný marcipán (mliečna hmota), mramorový korpus, kávová plnka, okolo parížsky čokoládový krémik. Tak aj túto tortičku mi pomáhala vyrobiť moja Ivanka. Ďakujeeeeeeem Ivi ;o)

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
Nechala som sa inspirovať Dadkou, podrobný postup nájdete u nej http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904. Tento korpus je vážne vynikajúci.

***

KRÉM:
Pudingový krémik
1 l mlieka, 3 Zlaté klasy (môžme použiť aj puding, napr. kokosový a mandlový, smotanový ...), 1 vanilkový cukor, 3 PL cukru, 250 g masla
- uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť, maslo vyšľaháme, postupne pridávame uvarený puding (mali by mať rovnakú teplotu). Nakoniec primiešame 2 - 4 ČL mletej kávy

***

FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.

Niekde na MBB som našla super tip. Všetky suroviny nasypte do sáčku, vytlačte vzduch, zaviažte a vypracúvajte. Nakoniec vyberte, navlhčite ruky a vypracúvajte až pokým nie je hmota ako plastelína. Ak sa lepí, pridajte lyžičku oleja. Ak nedrží tvar, pridáme práškový cukor. Hmotu som si rozdelila a potrebné množstvo, zafarbila a dala chladničky. Keď som chcela tvarovať, dala som na pár sekúnd do mikrovlnky ohriať. Pracovalo sa ňou super.

***
Korpus pečieme deň vopred. Necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri časti. Spodné dva pláty potrieme pikantným džemom. Stredný plát môžme pokvapkať rumom alebo rumom s kompótovou šťavou - pre lepšiu konzerváciu torty. Krém rozdelíme na tri časti, tretia na vrch tortičky. Dáme stuhnúť do chladničky.

Vyvaľkaný plát marcipánu opatrne prenesieme na pripravenú tortičku. Je lepšie, keď je trošku hrubší. Obrežeme, necháme si však, aby sme mohli založiť pod tortu. Ozdobujeme.

Veľa šťastia pri pečení.

nakrémovaná tortička pre potiahnutím
torta z boku
tortička na reze, trošku mi to pri krájaní nevyšlo ;o)))