Šalát Jamieho Olivera zo zelerových stúh



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ošúpaná hľuza zeleru, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate (najlepšie plocholistej), 2 sardelky pokrájané najemno (mne sa bohužiaľ nepodarilo kúpiť, do čerta aj s hypáčmi), 2 vrchovaté PL kapár, 2 vrchovaté PL najemno nakrájaných nakladaných kyslých uhoriek, 5 PL kyslej smotany, 1 vrchovatá PL ostrej dijonskej horčice, 3 PL extra panenského olivového oleja, 2-3 PL červeného/sherry/bieleho vínneho octa (ja som dala biely vínny ocot), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie (ja dávam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je skvelý, pikantný a v našich zemepisných šírkach aj dosť netradičný šalát. Originálny recept, podľa ktorého som ho robila je na http://www.jamieoliver.com/recipes/soup-and-salad/ribbon-celeriac-salad . Určite zahoďte všetky predsudky voči surovému zeleru, je skvelý a vraj pre mužov je dobrý na potenciu! :-D

POSTUP:
Vezmite si škrabku na zemiaky a "naplátkujte" pomocou nej zeler. Petržlenovú vňať otrhajte a posekajte nahrubo. Zeler, petržlen a ostatné suroviny zmiešajte, okoreňte a osoľte.