Najlepší slaný koláč so skaramelizovanou cibuľou, olivami a fetou.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie lístkového cesta, 2-3 červené cibule, 4 PL balzamikového octa, 2 zarovnané PL hnedého cukru, soľ, korenie, 1 balíček/1 konzerva čiernych olív, 1 balíček fety, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je božský stredomorský koláč. Čierne olivy, feta a skaramelizovaná cibuľa sa úžasne dopĺňajú. Recept mám pôvodne z Apetitu.

Cibuľu si nakrájame na kolíčky.
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme ciubuľu a opekáme. Po pár minútach pridáme cukor a ocot. Opekáme kým cibuľa nezmäkne, nezosladne a nezhnedne. Ochutnáme a podľa potreby pridáme cukor alebo ocot.
Ideme otvoriť dvere Jurkovi a potešíme sa, že prišiel.
Vyvaľkáme lístkové cesto na veľkosť plechu. Na plech dáme papier na pečenie, cesto a na cesto navrstvíme cibuľu, rozdrobenú fetu a nakrájané olivy. Osolíme, okoreníme a pridáme pár kvapiek olivového oleja. Odfotíme Jurka s plechom. (Môj priateľ povedal, že to vyzerá ako fotka z pôrodnice:-D
Pečieme asi 20 minút pri 200 stupňoch. Najlepší je ešte teplý, takže ho po vybratí z rúry pokrájame, popri tom okrikujeme Juraja aby nám z neho nevyjedal cibuľu a potom už iba so zatvorenými očami vychutnávame a počúvame ovácie.