Moja prvá tortička:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Túto tortičku som robila pre svokru na meniny, je pozliepaná z inšpirácii z MMb, cesto je mramorové: 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva. plnka: 0,5l mléka, 2 vanilkové pudinky, 20dkg másla, 100g krupicovéhu cukru poťahovaná je hmotou z cukríkou, aj ružičky sú z nej

POSTUP PŘÍPRAVY

cesto:
Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Boky torty jemne vymastiť tukom. Ja to už nevysypem múkou, lebo torta tak pekne drží tvar na bokoch. Do stredu formy dáme lyžicu tmavej hmoty a nato 2 lyžice svetlej hmoty. Tak pokračovať až do spotrebovania cesta.
plnka:
Pudingy s cukrom uvaríme podľa návodu na obale, necháme vychladnúť za stáleho miešania, ja som si trochu pomohla hrncom s vodou, vychladlo to pomerne rýchlo, potom po kockách primiešavame maslo, vznikne nám hladká kaša. Môžeme dať na chvíľu do chladničky a potom už len natierať.