Mramorová torta s banánmi, zdobená Marshmallow cukríkmi / 1.pokus :o)) /



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, kakao PLNKA: 1 liter mlieka, 3 x zlatý klas, 3 x vanilínový cukor, 300 g masla, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 6 banánov, 200 g lekváru na potretie korpusov / ja som dala jahodový / MODELOVACIA HMOTA Marshmallow: 1 balík JO-JO Marshmallow cukríkov, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, preosiaty práškový cukor - cca 400 g , Solamyl na posypanie dosky a valčeka ZDOBENIE: fantázia, Cukrové písmo / 4 tuby v balení / - ZUCKER SCHRIFT - to naše stálo 54,-Sk

POSTUP PŘÍPRAVY

1., Korpus - recept mám od miriam v. (miriam1974) ID 18717, si upečieme podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760 - fantastický recept, NEODPORÚČAM zvýšiť dávku!!! Bohato stačí. Je tam presný postup. Ja som použila okrúhlu formu a prekrojila som ju na 3 časti a korpusy som potrela zo všetkých strán lekvárom / okrem spodnej /.

2., PLNKA: inšpiráciu mám zo stránky http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu len som ju trocha pozmenila :o)). V 1 litri mlieka uvaríme 3 zlaté klasy a 3 sáčky vanilínového cukru na hustý puding / môže byť aj deň vopred / a dáme ho vychladnúť. Vymiešame si maslo, žĺtka a práškový cukor na hladký krém. Postupne primiešavame puding a vymiešame na hladký krém.

3., Na lekvárom potretý korpus položíme na polovicu - po dĺžke nakrojený banán, alebo na hrubé kolieska, prekryjeme krémom. Ďalšia vrstva je korpus - potretý z oboch strán lekvárom a postup s banánom a plnkou opakujme, prekryjeme treťou vrstvou korpusu, ktorá je z oboch strán potretá lekvárom.

4., inšpirácia a postup od Andrea H. (jessie.31) ID 18276 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 a pani ho má zo stránky www.privat.katherine.sk Ja som ho robila podľa návodu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 Pripravíme si cukríkovú hmotu. Vyvaľkáme na tenký plát a prekryjeme tortu. Odporúčam najprv prekryť boky a potom dať hornú časť. Z jedného balíka JO-JO cukríkov bude hmoty aj pre maškrtníkov :o)), netreba sa báť. Podľa potreby a fantázie si môžete formičkami vykrajovať tvary a pomocou lekvúru ich " lepiť " na tortu.
5., ZDOBENIE: posledné zdobenie mali na starosti moji chlapi. Ja som si tortu upiekla a oni mi ju ozdobili - môj manžel, syn Paťko 3,5 roka a syn Maťko 1,5 roka. Teraz presne ani neviem kto mal z toho väčšiu radosť. Fantázii sa medze nekladú.
6., Torta je sýta a VYNIKAJÚCA. Týmto by som sa chcela poďakovať všetkým kočkám, ktoré si nájdu čas a vložia sem svoj recept, aby sme mali inšpiráciu. ĎAKUJEM a prajem Vám dobrú chuť, Tímea