Maďarský guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g bravčového pliecka, 3-4 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 2 paradajkové pretlaky, 1 lečo, 1 lyžica kryštál. cukru, voda, soľ, mletá rasca,

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom...

potrebujeme
Cibuľu pokrájame...nemusíme príliš na jemno,lebo sa rozvarí...dáme na horúci olej a restujeme
Keď je cibuľa orestovaná do stredne hneda, pridáme pokrájané mäso....pri guláši je dôležité práve mať orestovanú cibuľu tak na tmavo, lebo dodá jedlu tú pravú chuť!!!
Keď sa mäso zatiahne a trochu opraží pridáme soľ a rascu...restujeme až kým sa neodparí voda ,čo pustilo mäsko.
Potom pridáme paradajkový pretlak a cukor....restujeme....opražením stratí pretlak kyslosť...
keď zmes zhustne pridáme cesnak
cesnak chvíľu porestujeme a pridáme mletú papriku...zalejeme vriacou vodou
pridáme lečo a dusíme
podávame s knedľou...je výborný a nepotrebuje zahusťovať