Marcipanove rohlicky s pistaciami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g marcipanovej hmoty, 2 vajcia, 60g praskoveho cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, par kvapiek rumovej aj citronovej aromy, 80g skrobovej mucky (Solamil) * cokoladovu polevu a nasekane pistacie (podla moznosti nesolene ;))

POSTUP PŘÍPRAVY

Nasla som doma marcipanovu hmotu, tak sa nedalo nevyskusat ;)...
****
TIP c. 1: Namiesto pistacii mozete pouzit nasekane mandle, lieskove oriesky alebo klasicke orechy...
TIP c. 2: Ked nechcete pouzit rumovu aromu (kvoli deturencom) pridajte do cesta na dochutenie este postruhanu koru z jedneho BIO citrona alebo pomaranca ;)

Marcipan si nakrajame na drobne kusky, aby sa lepsie spracovaval...
Pridame vajicka, cukor, vanilkovy cukor, ochutime niekolkymi kvapkami rumovej a citronovej aromy, primiesame skrobovu mucku a vymiesame na hladku hmotu... Najlpesie s nejakym elektropomocnikom ;)
Vymiesanu masu si mozete dat na chvilku do chladnicky, bude sa s nou troska lepsie pracovat.. Na plech si dame papier na pecenie a pomocou vrecuska na zdobenie (zdobitko, kludne s cim najvacsim otvorom) vytlacime rohlicky. Mne sa podarilo zlomit zdobitko (nemala som vrecusko, ale taku nadobku z piestom a ten sa mi urval :(), takze posledne kusky som vytlacila z obycajneho mikrotenoveho sacku s odrezanym jednym koncekom. Musim povedat, ze keby som vedala ako to dopadne, tak zacnem rovno s tym sackom..., so sackom to bolo pohodove ...
Ruru si vyhrejte na 180°C (teplovzdusnu na 160°C). Pripravene rohlicky pecieme asi 12 min. Z plechu ich vyberajte po par minutach nech sa nepolamu). Po upeceni ich nechame aspon 40 min. vychladnut na mriezke.
Vychladnute rohlicky polejeme cokoladovou polevou a posypeme pistaciami...(tie original rohlicky z casaku - vid. titulne foto - vyzeraju lepsie ako moje :()