zapekany karfiol



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Karfiol- vacsi,alebo dva mensie, 5 vajec, hladka muka, sol,kysla smotana, mlieko, zemiaky,maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Este jedno jednoduche,lacne a lahke jedlo... halvne ked je sezona na karfiol, tento stal tusim nejak 19 korun, tak sa urcite zide aj takyto receptik :-) robila som to uz asi pred mesiacom, len som leniva to sem pridavat a fotit..atd :-)

nachystame si vsetko potrebne, zemiaky ocistite, karfiol dame predvarit do slanej vody, do skoromakka,nie celkom, aby nebol blatovy potom..ako na vyprazanie asi, mozeme si pripadne predvarit aj zemiaky- nemusi sa to potom tolko piect.
vajcia si dame do misky, vymiesame, posolime ich, pridame tam trochu muky na zahustenie a malilinko mlieka, mozno pol deci-deci, len pre chut..a bude to take stavnatejsie... na spodok misy poukladame na kolieska pokrajane zemiaky,ako na francuzske - osolime ich,ak nie su predvarene v dost slanej vode, na to poukladame karfiol a vsetko to zalejeme vajcovou zmesou.
asi takto
na vrch poukladame platky masla
a navrch dame kyslu smotanu, nemusi sa to moc dlho zapekat,ak ste predvarili zemiaky, ak nepredvarili, tak mozete nechat najskor zapiect trochu a smotanu dat az pootom.Ja to peciem asi dovtedy, kym sa mi neopecie vrch
a hotovo :-)
no a ide sa na to- Davidko sa tesi :-) ma to rad