kuracie rezne s lievancekmi, syrovou omackou a zeleninkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme kuracia prsia ( pripadne morcacie), sol, cierne korenie, vegetu, syr bambino, mlieko- aspon liter, hladku muku cca dve a pol lyzicky malej, malu konzervu sampionov,vajce, polohrubu muku, cca 350 gramov?,400? :-) davam odhadom,maslo 50 gramov plus asi 50 na mrkvu, olej, mrkvicku a kukuricu mrazenu- karotku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som leniva fotit ked varim :-) takze recetiky ozaj len zriedka pridam,ale tento je z mojich najoblubenjsich, tak som si ho dovolila nafotit ;-) Je to z nejakej knizky uz presne, neviem, ale som ho trosku upravila.. tam bol ten recept nejak divne napisany- podla mna nekompletne, tak vam ponukam moju verziu.

na lievanceky potrebujeme- polohrubu muku, sol, vajce, vegetu, mlieko- aj liter mozno, podla mnozstva, malu konzervu sampionov.
takze do misky, hrnca, to je jedno, si dame muku- neviem cca 350-400 gramov,davam odhadom, nevazila som, potom vajce, sol- cca pol lyzicky, mlieko a sterilizovane sampiony zliate z vody, dochutime vegetou...cca jedna lyzicka vegety, mozno viac, opat podla mnozstva, cesto ma byt take hustejsie- asi ako na palacinky, mozno trosku hustejsie este. Potom si nachystame masko- narezeme na rezne, naklepeme, osolime aokorenime.
Axel radsej zavrel oci, aby nevidel to masisko, co to s nim zase robim.... povedal, ze to nechce radsej ani vidiet ;-(
Ibaze ma smolu, masko som si pekne upiekla na oleji na panvici..normalne ako rezne na prirodno
cesto zatial pekne postalo a mozeme robit lievanceky...vzdy dame tak aby tam bolo trosku hribikov a zvysok cesto- aby nam hribiky vysli do vsetkeho cesta :-)
prvy lievancek mozeme ochutnat, ci netreba napriklad dosolit, dochutit, ak nie, urobime si lievanceky- maju byt asi taketo
na omacku potrebujeme- maslo 50 gramov, syr bambino, opat vegetu, mliecko- cca deci a pol a dva a pol lyzicky hladkej muky
v mlieku rozmiesame muku, dame zovriet, ked zovrie, uz len pridame syr a maslo- 50 gramov, kym sa neroztopia, dochutime vegetou, ale len malilnko, aby ste nemali vsetko vegetove, omacka je hotova :-)
este kynm sa nam pecie masko, mozeme si prichystat zeleninku, moj maly ma strasne rad tuto detsku mrkvicku a detsku kukuricu mrazenu... dam do hrnca trochu masla, potom ich tam supnem,trosinku podlejem... a dusim chvilu- samozrejme osolim, nech to ma chut... netreba to moc dlho ani dusit, mozno 15 minut, je to super priloha k akemukolvek jedlu a maly to ma moc rad a je to zdrave.
Davidkova porcia :-) najviac sa tesi na tu mrkvicku :-)
a este mamickina porcia- ta sa tesi na vsetko :-) ja toto jedlo mozem jest aj kazdy den- skoro ;-)