Slané kolieska s klobásou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladkej múky * 1 hera * 1 kyslá smotana * soľ * kmín (ak chcete) * rozšľahané vajce na potretie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúce jednohubky k dobrému vínku. Náš dedko Zdenko si ich na oslave narodenín svojej vnučky chránil vlastným telom.

1. Na veľkú dosku capnite múku, pridajte maslo, kyslú smotanu, osoľte podľa chuti - nie moc, pretože Vám hostia vypijú všetko víno, a pridajte prášok do pečiva. Vajíčko do cesta nepatrí, ospravedlňte ma, milé kočky, ale pravdepodobne je to fotka z iného receptu a neviem už nájsť správnu.
2. Vymieste hladké cesto. Chuťovo je výborné už v tomto surovom štádiu. Dajte ho na pár hodín do chladničky - alebo na chvíľku do mrazáku. V recepte je uvedené, že cesto má putovať na celú noc do chladničky, ale z časových príčin sa mi to nepodarilo a výsledkom boli rovnako dobré jednohubky aj bez noci strávenej v chlade.
3. Zatiaľ čo Vaše kinderko bude vykrajovať kolieska,
4. ... Vy nakrájajte na tenké kolieska kalbás :-))
4. Kolieska naukladajte na vymastený plech,
5. ... potrite žĺtkom a nechajte Vaše dieťatko ukladať klobásu na kolieska. To bolo lepšie ako najdrahšia stavebnica.
7. Upečte do zlata, nechajte trocha vychladnúť a ochutnajte. Mäkučké vydržia niekoľko dní. Vraj :-))