PARÍŽSKY REZ - úplne úžasnýýý!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO:
6 vajec
150 g práškového cukru
150 g strúhaných vlašských orechov
2 PL strúhanky
polovica prásku do pečiva
KRÉM:
3 šľahačkové smotany
150 g čokolády na varenie
1 smeta-fix stužovač
čokoláda na stúhanie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame orechy, strúhanku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu v mierne teplej rúre.
2. 3 šľahačkové smotany uvaríme so 150 g čokolády na varenie. Nesmie vrieť! Necháme stáť min. 6 hodín v chlade, ale najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme (ja dávam jeden balíček stužovača Smeta-fix) a natrieme na upečený koláč. Posypeme strúhanou čokoládou.