PARÍŽSKY REZ - úplne úžasnýýý!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 6 vajec 150 g práškového cukru 150 g strúhaných vlašských orechov 2 PL strúhanky polovica prásku do pečiva KRÉM: 3 šľahačkové smotany 150 g čokolády na varenie 1 smeta-fix stužovač čokoláda na stúhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame orechy, strúhanku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu v mierne teplej rúre.

2. 3 šľahačkové smotany uvaríme so 150 g čokolády na varenie. Nesmie vrieť! Necháme stáť min. 6 hodín v chlade, ale najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme (ja dávam jeden balíček stužovača Smeta-fix) a natrieme na upečený koláč. Posypeme strúhanou čokoládou.