Predjedlo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 dkg šunky, 5 vajíčok uvarených na tvrdo, 1 Moravanka ( sterilizovaná zelenina), 1 majonéza ( 250 ml ), 1 kocka bujónu, 1 sáčok želatíny ( Oetker )

POSTUP PŘÍPRAVY

Zliať nálev z Moravanky. Šunku, vajíčka, Moravanku pokrájať na menšie kúsky, zmiešať s majonézou. Do nálevu z Moravanky pridať bujón a želatínu, nechať povariť a vychladnutú pridať k zmesi, pomiešať a vliať do vopred prichystaného a alobalom vystlatého srnčieho chrbta. Ja to teraz robím do babovkovej formy a potrebujem na to väčšiu majonézu 400-500 ml. Dať stuhnúť do ľadničky. Podávať nakrájané podľa rebierok k zelenine, masku, s chlebíkom. Je to mňam.každému to zachutí.
Dobrú chuť

takto to pekne všetko pokrájame
pridáme majonézu a nálev, ktorý sme pripravili so želatinou a bujónom, všetko dobre zmiešame
vlejeme do formy a necháme stuhnúť. Ak to robíme z malej 250 ml majónezy, tak to presne vyjde do srnčieho chrbáta, ktorý si vystelieme alobalom.
a takto to vyzerá, keď to stuhne, pekne sa to vyklopí a môže sa papkať, no nádhera.... len sa tak zaprášilo po tom.