Moja hlivová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hliva ústricová( množstvo podľa chuti)* cibuľa* olej* mrkva* soľ* tekuté ochucovadlo* vegeta* mleté čierne korenie* cestoviny

POSTUP PŘÍPRAVY

Hubové polievky mám veeeeeľmi rada, no samotné huby ako napr. vyprážaná bedľa alebo hubová praženica nekonzumujem. No pizza so šampiňónmi- to už teda áno! Ale inak- ani nie. Je vidno aj v polievke, že tých húb som si nabrala pomenej.

Hlivy- mrazené alebo čerstvé( mrazené nerozmrazujeme len zalejeme vodou) vo vode zahrejeme po bod varu, minútku povaríme, takmer všetkú vodu zlejeme, nalejeme novú, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a varíme.
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno.........
...a osmažíme na niekoľkých lyžiciach oleja.
Po osmažení dosklovita pridáme mletú červenú papriku, aby olej chytil farbu ako na foto..........
Podľa návodu na obale uvaríme cestovinu.
Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Polievku ochutíme, prilejeme olej s cibuľkou a petržleenovú vňať.