bravčové výborné mäsko :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäsko, alebo aj hocijaké iné, nie je to až také dôležité :) množstvo podľa toho koľko Vás je. tak okolo 1 kg pre štyroch- jedna žena a traja chlapi :) zemiaky, smotana na varenie 10%tná 500 ml cesnak, olej, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup :)
je to recept od jednej pani doktorky a je skutocne mňamky mňamky a ani s tým nie je veľa roboty :)

toto sú všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať- 500 ml varnej smotany, 250 ml smotany na šlahanie (nemusí byť, ale ja mám rada smotánku :)), cesnak, čierne korenie, olej, soľ. + este mäsko (cca 1 kg bravčového) a zemiačiky :)
mäsko si nakrájame na plátky
potom si ho trošku roztlčieme z každej strany :)
na rozpálenej panvici osmahneme na pár sekúnd
po osmažení by malo mäsko vypadať takto nejako podobne- zvonku biele a vnútri surové.
kým nám mäsko chladne, tak si do misky roztlačíme cesnak- niekedy teraz si dávam hriať rúru na 200 stupňov.
do cesnaku nasypem mleté čierne korenie
posolím
zalejem olejom
a zamiešam :)
plátky mäska z každej strany potriem vzniknutou zmesou
naukladám na plech
pridám zemiačiky nakrájané na plátky- konkrétne na tento plech som použila 3 veľké zemiaky, stačilo to.
zemiačiky posolím, zalejem smotanou, tak, aby keď bude vrieť, pokryla aj najvrchnejšie zemiačiky. niekedy stačí tých 500 ml smotany na varenie, niekedy tam dolejem ešte aj tú druhú smotánku, ale nie je to nevyhnutné.
v takomto stave to strčím do rúry nahriatej na 200 stupňov a nechám to tam tak hodinu. treba pichnúť vidličkou do mäska, keď sa vám nebude zdať hotové, nechajte kľudne aj dlhšie, ale tá hoďka by mala stačiť. len tak po 40tich minútach vypnite nahrievanie zvrchu, nechajte len zospodu.
a takto to vyzeralo, keď už to manzel nevydržal a dal sa do toho :)