Svadobná - pre Zuzku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mramorový korpus- veľký, mandľový korpus- malý, plnka z bielej čokolády a z horkej, mandarinky, mliečny marcipán( v mojich receptoch)

POSTUP PŘÍPRAVY

Mramorový korpus veľký : 10 vajíčok, 5 lyžíc vriacej vody, 5 lyžíc oleja, 15 lyžíc krupicového cukru, 15-16 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 bal.PDP
Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru do peny...postupne po lyžiciach pridávam vodu a zakaždyým prešľahám. Nakoniec krátko zašľahám olej. Zmes vlejem do snehu ušľahaného so zvyšným cukrom. Spojím a pridám preosiatu múku s PDP. Zamiešam. Cesto rozdelím na jednu menšiu a jednu väčšiu časť. Do menšej vmiešam preosiate kakao...ak je moc husté pridám trochu mlieka. Začínam tak,že do stredu dám 1 lyžicu tmavého cesta a na ňu nalejem 2 lyžice svetlého. Tak pokračujem až kým nespotrebujem obe cestá.
Mandľový korpus: 6 vajíčok, 8 lyžíc krupicového cukru, 1b. vanilínového cukru,7 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice oleja, 3 lyžice mandľových lupienkov, alebo sekaných mandlí, 2 kvapky mandľovej arómy...Pečiem na 175°C.... Plnky:....v mojich receptoch... ďalej v obrázkovom postupe...

mramorový korpus prekrojený
Potrený plnkou z Bielej čokolády, na ňom máčané piškoty
na piškóty natrieme trochu krému a pridáme mandarinky
malý mandľový korpus rozrezaný a naplnený krémom z horkej čokolády
oba korpusy potreté bielym krémom...necháme dobre schladiť
korpus potiahnutý marcipánom a dozdobený
xxx
z boku