hydinové rolky s ľahkou zeleninovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie alebo morčacie prsia, tvrdý strúhaný syr a šunka ( podľa počtu plátkov mäsa ) , korenie podľa chuti ( u mňa napr. grilovacie korenie bez soli a glutamátu, solčanka, mleté biele korenie, pre dospelých aj pár kvapiek sójovky ), nasekaná petržlenová vňať, mrazená zelenina podľa vlastného výberu, škrob, olivový olej, voda na podliatie

POSTUP PŘÍPRAVY

hydinové prsia si narežeme na tenšie plátky, najlepsie deň vopred si ich okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou ( ak to robíme pre dospelákov :-D ) a trochou olivového oleja a dáme do chladničky.
nasledujúci deň si plátky posypeme strúhaným syrom, posekanou petržlenovou vňaťou, na to poukladáme plátky šunky, zrolujeme a spevníme špáradlami.
inak, v tejto fáze sa ozaj fantázii medze nekladú, pod syr si môžeme natrieť aj horčicu, príp. kečup, môžme pridať nasekané šampiňóniky atď. to je všetko indi vindi :-)))
hotové rolky prudko opečieme na olivovom oleji, preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a prikryté pečieme cca pol hodinky.
potom odkryjeme, ak sa nám ešte zvýšil syr, tak ho vysypeme na mäsko a ešte chvíľočku zapekáme.
vo výpeku si orestujeme zeleninku, podlejeme takým množstvom vody, koľko chceme mať omáčky a zahustíme škrobom, podľa chuti dokoreníme. necháme ešte chvíľku variť a máme hotovo :-)))
podávame s tým, čo máme radi - ryžou, pečenými alebo varenými zemiačkami...
je to pekné veselé farebné jedlo, a ešte ku tomu aj zdravé a chutné - celkom dobrá kombinácia, čo poviete? dobrú chuťku :-D

mäskové slimáčiky