KUNG-PAO - delikátne
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g kuracie prsia............Na pác: 3 vajíčka, 2 PL solamyl, po 1 KL soli, chil, kari, zázvor, 1 PL worčester, 1 PL sojová omáčka........ olej, nesolené arašidy, zaváraná kapia, hrozienka..........Na ozdobu: ananás krúžky a mandarinky
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
|
vajíčka |
|
do vajíčok pridáme solamyl |
|
soľ |
|
chili a kari |
|
worčester a sojovku |
|
vyšľaháme |
|
kuracinku nakrájame na rezance |
|
capneme ju do pácu a necháme ju odpočívať najlepšie cez noc, môže aj dlhšie |
|
pripravíme si arašidy, kapiu nakrájanú na slížiky a hrozienka |
|
na rozpálenom oleji opečieme kuracie rezance, ale mäso šikovne od seba oddeľujeme, nesmie sa spiesť dokopy, každá jedna rezanca musí byť opečená zvlášť |
|
na tejto fotke je vidieť už polovicu opečených rezancov, tie som posúvala na jednu polovicu panvice a prikladala som ďalšie mäso, občas ho treba premiešať , aby sa nepripieklo |
|
keď je mäso opečené pridáme arašidy |
|
a hrozienka a spolu chvíľu popražíme |
|
potom kápiu |
|
premiešame , podusíme 2-3 minútky a fertig |
|
podávame s ryžou, odobené koliskom ananásu a mandarinkami, postup na prípravu ryže nájdete tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6273 |