Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia (cca ½ kg), 2 lyžice worcestrovej omáčky, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 mokka lyžička soli, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura, 2 väčšie strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice oleja, štipka mletého čierneho korenia, olej na vyprážanie*** zemiakové cestičko: 2 stredne veľké zemiaky, 1 vajíčko, 3 navŕšené lyžice polohrubej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
***
|
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky |
|
dáme do misy, pridáme omáčky |
|
mleté čierne korenie, soľ |
|
zmes korenia na pečené kurča |
|
ja som teraz použila takéto... sú rôzne, výber nechám na Vás |
|
pretlačený cesnak |
|
olej |
|
premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín. |
|
Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, |
|
pridáme vajíčko, múku, premiešame |
|
vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku. Premiešame, aby sa dostalo všade a |
|
postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte. |
|
Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti. Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule. |