ÚŽASNÉ orieškové sucháre

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielky, 5 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 balík lieskovcov

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto maškrtka je úžasná nielen chuťou ale aj vyzerá dobre a hlavne priláka aj moje štíhle kamarátky, ktoré odmietajú sladké. Tomuto neodolajú. Však je to suchár:)

Poďme nato:

4 bielky ušľaháme na tuhý sneh, pridáme 12 dkg cukru(práškového), vanilkový cukor, 12 dkg hl. múky, prášok do pečiva a nakoniec tam šupsneme 1 balíček lieskovcov (zvyknem miešať aj s mandlami)

Všetko dáme do vymastenej a vysypanej srnšej formy -pečeme v mierne vyhriatej rúre ako piškótu.

Ešte teplé vyberieme, vložíme do mikrotén. sáčku na 24 hodín a posnažíme sa nevšímať si to.

Na druhý deň samozrejme upečené čudo vyberieme z mikrotén. sáčku a posnažíme sa narezať na tenké plátky. Ćím tenšie tým lepšie:) Poukladáme na plech a v miernej rúre sušíme.(cca 5-10 minút) Treba ich mať pod dozorom:)

Hotovo. Verím, že sa Vám sucháriky podaria a bude Vám chutiť. My ich pečieme ce sviatky aj na 3 krát, sú veľmi obľúbené.