Smotanová cuketa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčšia cuketa, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 1 KL soli, 2 ks bobkového listu, 2 ks nového korenia, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, kôpor /kto nemá rád nemusí byť, ale je to oveľa chutnejšie s ním), kryštálový cukor a ocot podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Cuketu dobre umyjeme, rozrežeme ju na polovicu, ak má veľké jadierka, tak ich lyžicou vydlabeme. Cuketu postrúhame na väčšie rezance.
V kastróli si rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a do sklovita opražíme. Pridáme postrúhanú cuketu a zamiešame. Potom pridáme soľ, bobkový list, nové korenie a udusíme vo vlastnej šťave. Za 10 - 15 minút rozmiešame smotanu s jogurtom a vlejeme do cuketovej zmesi.
Necháme prejsť varom a dochutíme cukrom a octom.
K tejto smotanovej cukete sa hodía hrianky, môžme to servírovať aj s volským okom, alebo opečenou párkou.
Najlepšie je to len s hriankou.