šunkovo-chrenová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

9 plátkov štvorcovej šunky,
1/8 masla,
200 g syra,
2 ks na tvrdo uvarených vajec,
soľ,
vegeta,
3-4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu

POSTUP PŘÍPRAVY

Chcem sa s vami podeliť o môj veľmi obľúbený recept. Naša rodina ho robí už niekoľko rokov a naozaj zatiaľ nebolo jedného komu by nechutil a rozdali sme tento recept už kde-komu. Ak radi pripravujete tzv. studenú kuchyňu, tak neváhajte a skúste urobiť túto roládu. Je naozaj dobrá a veľmi elegantne vyzerá ako súčasť pekne ozdobenej misy. Misu, ktorú som robila, som zabudla odfotiť, tak som odfotila aspoň posledné zbytky, ktoré sme dojedali na raňajky.

tak toto sú suroviny.
na dostatočne veľký alobal porozkladáme šunku (3x3), tak aby sa z každej strany prekrývala asi 1 cm. Tú ukladáme od seba smerom hore, aby sa nám nerozpadla, keď ju budeme rolovať. Ja som nemala obdĺžnikovú šunku, tak som použila 12 plátkov štvorcovej.
syr, maslo, postrúhaný chren, vajcia, soľ a vegetu dobre vymiešame. Iný, ako čerstvý chren, nepoužívajte. Naozaj si dajte tú námahu a postrúhajte si ho.
na šunku rozotrite plnku a pekne zrolujte
zabalte do alobalu a dajte do chladničky na pár hodín. Potom roládu krájame ostrým nožom šikmým rezom.
Prajem dobrú chuť.