Chrumkavá pizza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Táto dávka je na dva plechy. Cesto: 0,5 kg hladkej alebo polohrubej múky (ja dávam polohrubú), 1/4 l vody vlažnej, 8 lyžíc oleja, soľ, 2/3 kocky čerstvého droždia. Na oblohu: konzerva sekané rajčiny v rajčinovej šťave (majú v Tescu), cesnak, syr - plátkový/strúhaný, Bambino, saláma, šunka, olivy, kukurica (môže byť aj zeleninová zmes), cibuľa alebo kto ako podľa chuti si môže dať :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame a rukou vypracujeme cesto, tak aby sa nelepilo, myslím, že tých 5 minút, ak sa lepí poprášime ešte múkou a vypracujeme. Na plech dáme papier na pečenie a vymastíme olejom, vložíme polovicu cesta a buď roztlačíme prstami (aby sa nelepili, ja si dám na ruky trochu oleja), popr. trochu roztlačíme, vyberieme spolu s papierom na pečenie na stôl, alebo na väčšiu plochu a na tomto papieri rozvaľkáme valčekom na potrebnú veľkosť plechu (ja to robím aj takto, je to super, vyvaľkáte úplne ne tenko) a vyvaľkané preložíte (s niekoho pomocou, musí vám chytiť ďalšie dva konce papiera, ináč vám cesto spadne a neprenesiete ho na plech, alebo ho zvrchu vložíte) na plech. Zmiešame si sekané rajčiny aj so šťavou so soľou, dáme asi tak 3 strúčiky cesnaku, prelisované, bazalku a asi 1 kávovú lyžicku oleja, popr. korenie na pizzu a zmiešame. Polovicu natrieme na cesto a potom už len na vrch ukladáme, kto čo má rad, salámu, šunku, pokrájanú cibuľu, zeleninovú zmes, kukuricu, olivy. Posypeme strúhaným syrom, môžeme poukladať plátkový syr alebo vytlačiť Bambino (to Bambino odporúúčam, hlavne na suchú salámu a kukuricu) a dáme do vyhriatej rúry na najvyšší stupeň piecť (funkcia Pizza, ale ja dávam 2 plechy naraz, ktoré potom vymením medzi sebou počas pečenia, horkovzdušná na 220 stupňov, asi tak cca 30 minút), ako dlho, minimálne 15-20 minút určite, treba kontrolovať. Buď si dáme piecť obidva plechy naraz, alebo pečieme na 2 krát. Za pár minút to bude u vás rozvoniavať ako v pizzerii . . . Odporúčam papkať hneď po upečení, je super chrumkavá.

Na plechu . . .