Kuracie srdcia a pečienky vo vinečku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
asi 400g zmesi kuracej pečene a srdc
šampiony v oleji
slaninka asi 15dkg
2 cibule
1dcl červeneho vinečka
paradajkovy pretlak
vegeta sol poper
zemiaky
kysla smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnca si dame šampiony v oleji k nim pridame na vačšie kusky nakrajanu cibilku. Orestujeme pridame nakrajanu slaninku opečieme. Pridame pečienky a srdcia (možu same pečienky,ale tu v Slovinsku to maju spolu pobalene). Počkame kym zmenia farbu pokryjeme asi 5 minut nech prevru, dolejeme vinečko povarime asi ešte 10min. Dodame pretlak aby nam zahustil omačku a až na konci dochutime. Podavame so zemiakmi. Zemiaky: Uvarime ako na pire, ked su už hotove postiskame ich s kyslou smotanou. Podavame aj so šalatom.
|
suroviny pre pripravu |
|
zemačky sa varia |
|
restueme šampiony aj cibulku |
|
pripravime slaninku |
|
šupneme ju do hrnca |
|
dodasme pečienky a srdcia |
|
povarime |
|
podlejeme vinkom |
|
povarime |
|
dodame pretlak |
|
do uvarenych zemiakov dame kyslu smotanu |
|
stisnute banduročky |
|
a šup s ym na tanier |